Végeredmény és beszámoló - Budaörs, november

2011.11.24.

Egy hatalmas meglepetés, egy nagy visszatérő, egy új győztes, egy elveszett Gemma, és egy pakli, amitől okkal retteghetünk majd ezután - íme, a budaörsi verseny beszámolója.


Verseny előtt szokás szerint a budaörsi team átlag 2 óra alvás után ment nyitni a kapukat, némi takarítással és helyrendezéssel egybekötve, hiszen előző este csúnya buli uralkodott. Előzőleg megtudtam, hogy Roland nem biztos, hogy el tud jönni mihozzánk, és Daró barátunk sem adott életjelet, szóval várható volt, hogy sajnos nem gyűlünk össze heten, mivel tőlünk Sanyi is dolgozott ezen idő tájt.

Összeraktuk gyorsba a paklikat, ami biztos volt, az Patrícia dekkje, a többi improvizáció volt. Én úgy döntöttem, hogy ha nem leszünk meg heten, akkor egy mókapaklit rakok össze, amit már rég óta akartam versenyszerűen tesztelni, és így, hogy nem volt igazán fontos a jó helyezés (Roland nem előz vissza :) és nincs gemma sem) maradt a mókázás. Amit még születésnapin ecseteltem hs-nek talán, az Idumea-Városkapu és csak esemény lapok kombó tulajdonképpen sikeres volt, a tesztelést viszont eltúloztam, hiszen mindenkinél feladtam a játékot az első kör után. Nem voltam a toppon, ezt később egy kedvesebb egészségügyi probléma is bizonyította, de jelentem, megmaradok.
Ám biztos, hogy találkozni fogtok még vele, hiszen úgy érzem, működik a mókadeck.

Patríciával kezdtem a játékot, ami úgy nézett ki, hogy én kezdtem, passzoltam, Pati pakolgatta a lapokat, én jövök, lehoztam Idumeát, rátoltam egy tumultust, mint kiderült az elment a kukába Idumea miatt, összerendeztem a paklimat, feladtam :D
Második menetben pati első körös 400bk-termelésénél végleg bedobtam.

Második fordulóm Vikivel volt, aminek igazán örültem, hiszen két paklit is tesztelni akartam versenykörülmények között, és mint kiderült, az volt a másik, amivel ő indult. Egy gyújtogatós pakli, 3 féle 5 Bfp kijátszású tárggyal, és sok visszavétellel, Ízisz, Toborzás, miegymás. Ott szépen megmutattam, hogy miről szól a paklim, lehoztam Idumeát és Városkaput és onnantól kezdve csak vártuk a végét, amibe biztos voltam, hogy én nyerem meg. A következő volt a szituáció, Posidessel kikerestem az utolsó Fekete epémet, egy Thrákyát és egy Rágalmat. Vikinek maradt 5 babérja és volt 5 martalék jelzője. Tehát nem volt nehéz a döntés, passzolok, felhúzom Thrákiát, ő játszik valamit nem létrejövőnek és dobatom a kezét, passzol felhúzom az Epét és szépnapot.
Ez ott bukott el, hogy Thrákia helyett epét húztam, Viki visszajött 5bkig, és bedobtam, mondtam neki hogy ő is 3:0ra nyert.
Ezután Domival már meg sem próbálkoztam :D

Azt külön élmény volt látni, hogy a rég látott Kisujj barátunk pontosan 140 lapos paklival érkezett, és még ő maga is talált benne újdonságokat játék közben. Sokat néztem az ő meccsét Anikó ellen, hiszen baromira ráértünk Domival, ami érdekes parti lett, de talán majd ők részletezik jobban.

Végeredményben jó játék volt, örülök hogy két ötletem is versenyzett úgy-ahogy. És gratulálok az ELSŐ NŐI VERSENYGYŐZTESÜNKNEK :D
Ave!


Első hely: Patrícia
Második hely: Domi
Harmadik hely: Viki
Negyedik hely: Anikó
Ötödik hely: Kisujj
Hatodik hely: Bandi

Patrícia paklija:

4 tölgyfa
4 stonehange
4 fagyöngy
4 szent tűz
4 druida jóslás
2 kiszáradt fa
4 rágalom
2 morta
4 terjedő hírek
2 posides
4 heródes
3 származás jogán
4 hírvivő
1 placentia
4 róma

Side nem volt.


Domi paklija:

2 posides
4 kelta f.
3 élet istenének k.
2 caligula
1 fércmunka
4 rágalom
4 morta ollója
4 thrákia aranya m.
4 tölgyfa
3 fagyöngy
4 stonehange
2 aulus
4 heródes
3 boldog aranykor
2 származás jogán
3 gene hackman (nagy feró)
1 placentia
1 julius caesar
3 megfelelő válasz

Side: 4 hírvivő
(de nem használta, túl erős lett volna... :) )
-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------

Kommentek száma - 5

5. Bandi
2011.11.25. 14:12:01
Nem is gúnyolódunk... :(
Bár Ponyvaregény nevű íróról még nem hallottam...
2011.11.25. 10:04:39
azért én örülnék egy rendhagyó ,,Anikós˝ beszámolón
3. xydan
2011.11.25. 09:42:29
Nem is csak Tesserával, hanem Tesserával és Clodius bandájával halt meg, mert az is plebs:)

De nem fogok hosszú versenyleírást adni, mert kigúnyoltatok, hogy novellákat teszek fel váltott időrendben! Azért szeretnék szólni, hogy írok és filmrendezők ezzel a módszerrel híressé váltak (pl: Ponyvaregény), de ti csak gúnyolódjatok! :)

Jó kis verseny volt!

Gratulálok Pati! Tetszett, hogy végig tudtál hajtani a nyerésekért,
2. Kisujj
2011.11.24. 21:29:55
A második meccs még keményebb volt. Xydannak nem maradt lap a kezében, és egy lap maradt a paklijában (egy hírvivő), azon túl pedig csak egy Placentiával tudott volna körönte 1 BK-t termelni, én viszont körönte 1-et pusztítottam Belenus szentélyével, és az én paklim... hát, szóval még messze volt az elfogyástól.
A harmadikban pedig szintén nagyon szoros meccs volt, de elfelejtettem az ellenfél köre végén Származni, ez pedig nagyon leszűkítette a mozgásteremet, hogy mit keressek Caesarral (Rómát, mert nem maradt BfP-m). Szóval ezt is buktam.
Mindenesetre nagyon jó verseny volt. Viki két kör alatt felugrott valami 22 BK-ra, de onnan valahogy sikerült visszahozni; Domi dobálgatta a Kelta parasztokat, már amikor éppen nem terrorizálta Belenus szentélye vagy lopta el az eredeti őstermelőt egy Clodius bandája. Hát, örültem a játéknak és a társaságnak. Külön plusz, hogy
1. Kisujj
2011.11.24. 21:21:44
Jó verseny volt, és jó a 140 lapos pakli :) Sajnos Aulusból elfelejtettem beletenni a 4-et és utólag már nem volt időm kikeresni, de a 4 Posides meg Zsákmányszerzések, Toborzások, Birodalom kiterjesztésék, Druida jóslások és egyebek biztosították, hogy előbb-utóbb kézbe ugorjon, ami kell. Azért volt mikor csúnyán pislogtam a kezemben szorongatott barlangjáratra és hasonló kaliberű az adott szituációban semmire sem jó lapokra.
A legizgalmasabb meccseim xydannal voltak. Ő pörgette a szfinxes-olcsó babéros dolgokat, de az elsőben valahogy mégis sikerült legyorsulnom, mert őt hátráltattam kicsit a Makedónnal pár körig (ezen a meccsen volt, hogy Clodius bandája elvette a Makedónt, de én is toboroztam ám Clodiust, de megvártam az ő köre végét, hogy visszalopjam, nehogy az ő bandája egyből leverje szegény Makedónomat. D